INTELIGENTNÉ VYKUROVANIE A OSVETLENIE DOMOVA

Informácie a zaujímavosti   |   12.04.2023

V domoch a bytoch pribúdajú nové zariadenia, ktoré nás odbremeňujú od každodenných povinností a umožňujú nám šetriť čas aj peniaze. Osvedčenými a neustále zdokonaľovanými riešeniami sú inteligentné vykurovacie a osvetľovacie systémy. O aktuálnych možnostiach jedného takéhoto systému píšeme v tomto článku.

V skratke:

  • Inteligentné riešenia v domácnosti zaručujú množstvo výhod vrátane šetrenia peňazí, bezpečnosti, pohodlia, komfortu a v neposlednom rade majú pozitívny dopad na životné prostredie.
  • Investor si pre svoje potreby môže vybrať inteligentné riešenia vykurovania s pomedzi širokej palety moderných regulácii pre radiátorové, podlahové a zmiešané vykurovanie, dostupné s rôznym dizajnom a funkčnosťou.
  • Systém dokáže spolupracovať s tepelným čerpadlom a automaticky prepína režim kúrenia do režimu chladenia, pričom využíva tie isté kontrolné a vykonávacie prvky, takže nepotrebujete dodatočné investície do regulácie chladenia.
  • Inteligentný systém osvetlenia je automatický, ktorý sa zapne, keď to domácnosť potrebuje, a vypne, keď v miestnosti nikto nie je.
  • Vďaka pokročilému ovládaniu s modernými prístrojmi skutočne ušetríte na kúrení aj osvetlení.

 

Inteligentné riešenia – Dôvody, prečo sa tak rozhodnúť?


Inštalácia moderných riešení, vrátane tých na ovládanie kúrenia a osvetlenia, je výhodná z mnohých rôznych dôvodov. Uveďme si tie najdôležitejšie.

Úspora – chápaná komplexne = šetrí čas aj peniaze. Moderné regulácie vykurovania optimalizujú činnosť vykurovacích zariadení, čím sa ich prevádzka stáva efektívnejšia a lacnejšia. Výdavky na kúrenie sú tou najvyššou položkou z prevádzkových nákladov na bývanie. Prečo by sme mali svieť a vykurovať miestnosti v ktorých nikto nie je?

Bezpečnosť – vďaka moderným riešeniam získavame plnú kontrolu nad domácnosťou, aj keď sme mimo domova a to nie len preto, že osvetlenie a kúrenie v miestnostiach je možné ovládať aj na diaľku, ale v prípade vzniku nebezpečnej situácie, ako je výskyt dymu, vody na podlahe a pod. systém reaguje automaticky a informuje nás o vzniknutej situácii.

Pohodlie - možnosť zapnúť alebo vypnúť svetlo v danej miestnosti bez toho, aby ste sa pohli z gauča, je pohodlným riešením, ktoré poskytujú ovládacie zariadenia. Predsa len, behať po dome a robiť veci, ktoré môže robiť systém automaticky nie je zábava. Pri odchode z domu jediným dotykom vypnete všetky svetlá a zásuvky, ktoré majú byť vypnuté, vykurovanie sa prepne do úsporného režimu a zapne sa alarm.

Komfort - vďaka moderným reguláciám pre správu domácnosti si zabezpečíme komfort využitím ich rozmanitých, pokročilých funkcií. Napríklad regulácie kúrenia vám umožňujú meniť teplotu v závislosti od vašich preferencií v každej miestnosti zvlášť.

Správna poloha vonkajších žalúzii počas dňa a v noci nás uchráni nie len pred zvedavými pohľadmi z vonku, ale taktiež nechá prebytočné množstvo tepla za oknami, čím znovu šetríme na chladení a zvyšujeme tepelný komfort počas horúcich letných dni. Správne nastavená automatizácia berie do úvahy meniacu sa vonkajšiu a vnútornú teplotu, ako aj západ a východ slnka.

Centrálna jednotka EH-01 - srdce moderného systému riadenia domácnosti

Nepochybnou výhodou moderného riadiaceho systému je skutočnosť, že jedno ovládacie zariadenie umožňuje vykonávať mnoho úloh. V prípade systému Sinum je takýmto zariadením centrálna jednotka EH-01, ktorá efektívne zbiera a spracováva informácie z externých kontrolných zariadení a výkonných modulov. Vďaka tomu má používateľ možnosť náhľadu a zmeny prevádzky systému tak z domácej siete, ako aj odkiaľkoľvek na svete vďaka službe Sinum Cloud. Komunikácia medzi zariadeniami môže byť drôtová alebo bezdrôtová.

 

Inteligentný dom – kúrenie pod kontrolou


Vykurovanie domov a bytov je starou známou pesničkou a téma vysokých účtov sa každoročne v zime vracia ako bumerang. A niet sa čomu čudovať, vzhľadom na stále rastúce ceny energií, a tým aj náklady na vykurovanie. Najúčinnejším spôsobom, ako znížiť účty, čo potvrdzujú vedecké výskumy, je inštalácia inteligentného systému riadenia vykurovania. Účty je možné znížiť až o 25 %.

Technológia regulácie kúrenia zahŕňa zariadenia na riadenie radiátorového, podlahového aj zmiešaného vykurovania. V závislosti od výberu série zariadení môžete využívať mnohé pokročilé funkcie a ovládať vykurovací systém tak, aby fungoval efektívne.

Medzi zariadenia na inteligentnú reguláciu vykurovania patria:

Izbové regulátory zo série Single (R-8b PLUS, R-8s PLUS, R-8pb PLUS, R-8pz PLUS),

Izbové regulátory zo série Double (WSR-01, WSR-02, WSR-03, WSR-04, WSR-06, WZR-02),

Rámčekové izbové regulátory zo série Frame (F-8z),

Teplotné snímače (CI-mini, C-8r, C-8f, C-8zr),

Reléové moduly na DIN lištu (PS-02, PS-08, PS-08 230),

Elektrické pohony (STT-869),

Termoelektrické pohony (STT-230/2, STT-230/2 T, STT-230/2 M).

Inteligentný dom - osvetlenie na želanie


Vďaka pokročilým riešeniam v rámci systému Sinum môžete jediným pohybom/kliknutím prispôsobiť osvetlenie ročnému obdobiu a dňu bez toho, aby ste vstali z gauča. Systém dokáže efektívne fungovať vďaka spolupráci s pohybovým snímačom. Svetlo v miestnosti automaticky zhasne, keď snímač po určitú dobu nezaregistruje žiadny pohyb (čo ušetrí, keď ho zabudnete vypnúť). Na druhej strane, keď zaznamená pohyb, svetlo sa automaticky zapne (zaistí bezpečnosť a pohodlie).

V systéme SINUM je ovládačom detekcie pohybu bezdrôtový multisnímač CR-01. Je to malé, diskrétne zariadenie, ktoré má štyri snímače: pohyb, intenzitu svetla, teplotu a vlhkosť. Zariadenie komunikuje s ústredňou bezdrôtovo a je napájané z batérie.

Medzi zariadenia na inteligentné ovládanie osvetlenia patria:

Spínače zo série Single (WS-01, WS-02, WS-03, WS-04, WS-06),

Spínače zo série Double, t.j. kombinácia spínača s regulátorom teploty (WSR-01, WSR-02, WSR-03, WSR-04, WSR-06, WZR-02, WSS-22, WSS-33, WSZ -32),

Rámčekové spínače zo série FRAME (FS-01, FS-02),

Reléové moduly (PPS-02).

Ako ušetriť vďaka smart riešeniam?


Ako sme spomínali vyššie, jedným z nepochybných princípov moderných inteligentných riešení je šetrenie. Automatické riadenie vykurovania umožňuje:

 

Ušetriť na palive (vykurovacie zariadenie pracuje efektívnejšie)

+

Znížiť tepelné straty (zníženie teploty v nevyužívaných miestnostiach alebo napríklad, keď sú členovia domácnosti mimo domova)

Investícia do automatizácie domácnosti je vynikajúcou investíciou, ktorá množstvo benefitov, zabezpečí pocit komfortu, bezpečnosti a pohodlia. Prináša úspory a je šetrná voči životnému prostrediu. 

--------------------------

Výrazne znížiť účty.


Veľmi bohatá ponuka umožňuje výber riešení podľa potrieb každého investora.

 

Sinum Cloud - diaľkové, inteligentné ovládanie teploty a osvetlenia


Ovládanie a tvorba prevádzkových parametrov kúrenia a osvetlenia počas práce, nakupovania, cestovania? Samozrejme, systém Sinum vám takúto možnosť dáva. Prostredníctvom ethernetového alebo WiFi portu môžete centrálnu jednotku EH-01 pripojiť na internet a ovládať elektroniku v domácnosti pomocou mobilného zariadenia odkiaľkoľvek na svete. Dôležité je, že aj keď je internet dočasne vypnutý, inteligentné zariadenia budú naďalej fungovať, pretože EH-01 funguje v sieti LAN. Diaľkové ovládanie domu v závislosti od pripojených zariadení umožňuje prístup k náhľadu teploty v miestnostiach, štatistikám, spájaniu vybraných činností do scény, umožňuje vytvárať pokročilé scenáre a prispôsobovať ich dennej dobe.

Sadzba alebo Akcia

Svoj komentár

- povinné pole

Komentáre

Žiadne komentáre